Tagomat – en løsning som forbedrer passasjerflyten

Dagens flypassasjerer utfører de fleste reiseforberedelsene sine på mobilen og trenger kun bagasjelappen når de ankommer lufthavnen. BB Computerteknikk (BBC) sin siste innovasjon, Tagomat, er en selvbetjeningsløsning som gjør det enkelt å hente ut bagasjelappen.

Tagomat er en mobil enhet som kan plasseres på strategisk utvalgte steder både på og utenfor flyplassen, som for eksempel hoteller, konferansesentre, buss- og togstasjoner. De reisende kan på den måten skrive ut sin bagasjelapp lenge før de ankommer lufthavnen. I tillegg får flyplassen mer fleksibilitet til å styre passasjerflyt og utnyttet terminalområdene mer effektivt.

BBC sin visjon om å gjøre om data fra sine løsninger om til innsikt og forretningsinformasjon for sine kunder er blitt realisert gjennom samarbeidet med RAV Norge AS. Resultatet er en skybasert løsning basert på IBM Cloud plattformen kalt «MyAirport». I korte trekk så består løsningen av at Tagomaten sender data gjennom ulike API-er til en skybasert lagringstjeneste hvor dataene deretter kan visualiseres og analyseres i nær sanntid. Dette gir BBC og deres kunder den nødvendige informasjonen de trenger for å forbedre kundeopplevelsen og optimalisere passasjerflyten.

Jørn Askvik viser frem TagomatenJørn Askvik som er ansvarlig for forretningsutvikling i BBC, viste frem løsningen på IBM Watson Summit i Oslo 16. nov 2017 og Arne Norheim, som er administrerende direktør i IBM kommenterte og sa: “Dette er et meget godt eksempel på verdien av IBM Cloud. Løsningen fra BBC tar tak i en konkret utfordring som mange kjenner seg igjen i. Vi ser hvordan byggeklossene i IBM Cloud forenkler en prosess som berører oss alle når vi er ute og reiser”.

Eskild Næss, som er partner i RAV og arkitekten bak integrasjonen, forteller: ”Denne plattformen er en skalerbar løsning som kan anvendes i mange bransjer. Fordelen med IBM Cloud plattformen er at de ulike mikrotjenestene kan tas i bruk etter behov. Alt som kreves er komponenter som allerede har sensorer i seg, så kan vi hjelpe til med å håndtere dataflyt, lagring, analyse og visualisering av informasjonen for å skape verdi for deg og dine kunder”.

Fakta om BBC

BB Computerteknikk (BBC) er et norsk selskap som leverer selvbetjeningsløsninger til norske og internasjonale flyplasser. BBC har lang erfaring og gode resultater med å bistå sine kunder med å øke kundeopplevelsen og forbedre passasjerflyten.

Fakta om RAV

RAV Norge AS er et norsk konsulentselskap som hjelper sine kunder med lete frem, utvinne og raffinere data. Med løsninger fra RAV frigis tid til kreativitet og forretningsforståelse.


Om forfatteren

Christoffer Andersen

Markedssjef i RAV Norge AS

Lyst å lære mer om dette?

Del denne artikkelen