RAV Analytics-forum 2019

Tirsdag 26. mars
RAV Norge AS, Karenlyst allé 9c, Skøyen

 

Agenda


Det tas forbehold om at det kan forekomme endringer i agendaen

12:00
Registrering og lunsjbuffet
13:00
Analytics anno 2019

Analytics er i konstant utvikling. Stadig nye tilskudd av teknologier og leverandører fremmer innovasjon i bransjen, samtidig som de store aktørene evner å fornye sine løsninger. Å jobbe med dette fagområdet har aldri vært mer spennende. Jeg vil presentere trendene i markedet og knytte dette opp mot dagens agenda.

Atle Melbo, leder for Business Analytics avdelingen, RAV Norge AS

13:15
Kraften i maskinlæring – Forutse og visualisere huspriser

Maskinlæring er en analysemetode som gjør at datamaskinen kan «lære» seg statistiske funksjonaliter uten å bli forhåndsprogrammert. Google lanserer snart et grensesnitt for maskininnlæring for Big Query. I dette innlegget vil jeg teste dens funksjonalitet. Med historiske data om boligpriser vil jeg lage en modell for å forutsi huspriser i en bestemt region og visualisere dette i Tableau.

Peter Jönsson, Sales Consultant, Tableau Software

14:00
Hvorfor god datakvalitet er avgjørende for nye tjenester

I denne presentasjonen vil jeg vise hvordan robuste løsninger for databehandling kan hjelpe norske aktører med å utvikle innovative tjenester for sine kunder. Fordi sluttbrukere stadig setter tøffere krav til kvalitet på tjenester er det avgjørende med gode rutiner for behandling av data.

Jeg vil vise hvordan automatisering kan forenkle det som i dag kan være en tidkrevende og mangelfull prosess for databehandling. Med kvalitetssikrede data i alle ledd står du bedre rustet til å utvikle solide tjenester for dine kunder.

Pål Dragseth, Technical lead AI & Robotics i Pedab

14:30
Pause
15:00
Utvikling av robust løsning for beregning av nøkkeltall for norsk sokkel

Oljedirektoratet (OD) bistår Olje- og energidepartementet (OED) i å lage anslag på petroleumsvirksomhetens nøkkeltall. Jeg skal vise hvordan RAV bisto OD og OED til å utvikle en modell for dette formålet, og hvilke smarte løsninger som er blitt tatt i bruk for å gi full oversikt.

Agnar Skinlo, spesialist i RAV

15:20
Hvordan forstå og anvende Artificial Intelligence i en etablert BI-plattform

I dette innlegget vil jeg presentere de nye mulighetene som er tilgjengelig i dagens BI-plattformer og hva vi kan forvente av fremtidige løsninger. Maskinlæring og behandling av naturlig språk blir mer og mer aktuelt for våre kunder og jeg vil forklare hvordan Augmented Analytics gjør det mulig å trekke informasjon ut av strukturert og ustrukturert datagrunnlag. Norske bedrifter vil allerede i dag kunne levere neste generasjons Analytics-løsninger for beslutningstakere i alle ledd. Jeg vil vise hvordan løsningene vil kunne gi enda mer relevant og presis informasjon til den enkelte bruker.

Pål Risa Zachariassen, Manager i RAV

16:00
Slutt

RAV Analytics-forum er et kostnadsfritt arrangement der våre kunder og kontakter treffes for uhøytidelig nettverksbygging og idéutveksling.

Vet du om noen som vil være med? Fortell dem!

Til orientering
Arrangementet er først og fremst for eksisterende – og potensielle kunder av RAV. Konkurrenter vil ikke ha anledning til å delta.