IBM Cognos 11.1.2 – Nå med støtte for Jupyter Notebooks

IBM lanserte denne måneden Cognos Analytics 11.1.2. Med den nye versjonen kommer også nye funksjoner. I dette innlegget skal vi ta en nærmere titt på hva som kan forventes av nylanseringen.

Jupyter Notebooks

Den største nyheten i Cognos Analytics 11.1.2. er integrasjonen av Jupyter Notebooks. I Notebooks kan brukerne benytte Python scripts mot data i Cognos Analytics. Slik kan Python brukes for å analysere data og tilegne seg handlingsbar innsikt. Notebooks gjør det mulig for brukeren å utforme data og lage nye dataressurser som kan deles og planlegges. Dataressursene kan benyttes for å lage dashboards, rapporter, datamodeller og annet innhold.

Brukeropplevelsen vil være kjent for de som er vant til å bruke Jupyter. Sikkerheten vil bli opprettholdt på samme måte som i andre deler av programvaren, ved at kun de som skal ha tilgang til dataene får dette. Alle datakilder som støttes av Cognos Analytics vil også være støttet av Jupyter Notebooks. Med funksjonen er det enkelt å visualisere Notebooks i Dashboards, og det vil alltid være siste versjonen av Notebooks som vises i Dashboards. Ønsker man å importere eksisterende Jupyter Notebooks til Cognos Analytics trenger man kun å dra filen inn i Cognos. Per dags dato er funksjonen tilgjengelig på lokale installasjoner av Cognos Analytics. Administratoren må gi brukerne tilgang til Notebooks før de kan benytte seg av funksjonen.  

Den nye funksjonen er et godt eksempel på hvordan en kan samle Data Science og Business Intelligence i et samlet økosystem.

Andre funksjoner

Støtter nye versjoner av Microsoft Analysis Services dataservere:

  • Microsoft Analysis Services (HTTP XMLA)
  • Microsoft Analysis Services 2017 (ODBO)

Støtte for JWT-godkjenning med SAP HANA-dataserverforbindelser.

To nye funksjoner for diagrammer:

  • Focus mode
  • Auto-arrange

Brukerne kan nå beregne verdier før eller etter aggregering.

Det har kommet nye funksjoner for Dashboards:

  • Lage egen tilpasset sorteringsrekkefølge
  • Lage egen tilpasset datagruppe
  • Legge til en Jupyter Notebook-celle
  • Automatisk oppdatering av dataen hver gang story begynner
  • Lage ordnede eller uordnede lister

Er du interessert i å lære mer om Cognos Analytics eller deres nyeste versjon? Ta kontakt i skjemaet under.


Om forfatteren

Runar Stranna

Lyst å lære mer om dette?

Del denne artikkelen