Fra Southampton til Karenslyst allé 9C

«Som salgsrådgiver jobber han daglig med å selge det brede produktspekteret til RAV, samtidig som han har det kommersielle ansvaret for våre SPSS-kunder.»

Business management, fotball og kultur

Med en stor interesse for både finans og fotball, var Solent University i Southampton det perfekte studiestedet for Carl Robert Hopland. Her tok han en bachelorgrad i Business Management samtidig som han ble kjent med mennesker fra ulike kulturer og fikk sett en rekke fotballkamper. Etter fullført grad tok han steget inn i finansbransjen, men etter flere år ønsket han seg videre. Carl Robert fikk en økt interesse for IT-bransjen og begynte dermed å se etter stillinger som kunne være aktuelle. Søket resulterte i en jobb som salgsrådgiver hos RAV.

Arbeidsoppgavene

I motsetning til mange av våre konsulenter som sitter ute hos kunder, er Carl Robert et kjent fjes her på kontoret i Karenslyst allé 9C. Som salgsrådgiver jobber han daglig med å selge det brede produktspekteret til RAV, samtidig som han har det kommersielle ansvaret for våre SPSS-kunder. Programvaren SPSS ble kjøpt opp av IBM i 2009 og har siden vært en del av IBMs produktportefølje. SPSS er et omfattende og brukervennlig sett med statistiske verktøy, som benyttes i prediktiv analyse for å forstå data og forutsi fremtidige trender. På denne måten bidrar SPSS til at bedrifter blir beslutningsdyktige.  

Fordelene og utfordringene som salgsrådgiver

Carl Robert har vært ansatt i RAV i under et år, men sier likevel at en av de beste tingene ved jobben er at han har blitt tildelt mye ansvar. Han forteller meg at han anser det store ansvaret både som givende og motiverende. Carl Robert mener at jobben i RAV alltid byr på nye muligheter og utfordringer. Grunnen til dette er at IT-bransjen er både kompetitiv og i stadig utvikling. En av utfordringene han fremhever er det at konsulentene våre, som også er våre eksperter, er utplassert hos kunder. Dette tilsier at det kan være krevende å innhente informasjon. En av de største mulighetene, men også utfordringene er at bransjen er meget omfattende, det er derfor nødvendig å være klar for en bratt læringskurve. 

Hvorfor RAV

I sin tidligere stilling jobbet Carl Robert i skjæringspunktet mellom finansfaget og IT. I dette så han verdien av automatisering og integrerte løsninger. Han ønsket seg en jobb i et selskap som sto i tråd med dette. RAV jobber hver dag med å se og forstå data, og det tilfredsstilte hans ønske for fokus. Han forteller at han ser en økt etterspørsel i bransjen, samtidig som han mener det er et bra sted å være i fremtiden. Ikke nok med det, men han mener også at RAV har en samling av hyggelige mennesker og en fin arbeidsstruktur. I likhet med sin kollega Jannicke, forteller Carl Robert at som ansatt i RAV har man muligheten til å bli sett og anerkjent for det arbeidet man utøver. 

Er du interessert i å bli med på laget? Sjekk ut våre ledige stillinger på rav.no/karriere


Om forfatteren

Cathrine Thom

Lyst å lære mer om dette?

Del denne artikkelen