Fra revisorstudiet til seniorkonsulentstilling hos RAV

«Som seniorkonsulent kan Jannicke bistå kunden med deres helhetlige virksomhetsstyring, samt tilpasse produkter slik at de fungerer best mulig i selskapet.»

Revisjon, konsulent og master of management


Rett etter fullført revisorutdanning startet Jannicke Aarstad som creditcontroller hos et stort selskap. Etter å ha jobbet der i flere år forlot Jannicke stillingen til fordel for en konsulentstilling hos RAV innenfor Finance og Performance Management. Hun tar nå en Executive Master of Management ved Handelshøyskolen BI ved siden av jobben, samtidig som hun i 2018 ble seniorkonsulent her hos oss. For å få mer tyngde i sin konsulentrolle tok Jannicke i fjor faget «consulting». I år er fokuset på innovasjon, slik at hun kan ta med seg nye måter å tenke på og nye ideer inn i sine prosjekter.

Arbeidsdagene hos RAV

Jannicke er en del av RAVs Performance Management team, hvor hennes fagområde er Plan and Predict. Som konsulent er dagene varierte. Noen dager modellerer Jannicke budsjetteringsløsninger eller predikasjonsløsninger, andre dager driver hun med prosjektledelse og administrative oppgaver. Hun jobber teknisk med koding, men også kreativt med problemløsning og brukergrensesnitt. På denne måten gjør hun at brukerne lettere kan forstå sine data og sørge for at fokuset er på rett sted. Som seniorkonsulent kan Jannicke bistå kunden med deres helhetlige virksomhetsstyring, samt tilpasse produkter slik at de fungerer best mulig i selskapet.

Seniorkonsulentstillingen er ikke den eneste oppgaven Jannicke har hos oss. Hun er også en del av RAVs egen kulturgruppe. Dette er gruppen som planlegger og gjennomfører alle våre sosiale arrangementer. Med mange konsulenter plassert hos ulike kunder er det ikke alltid lett å bli kjent med hverandre, det er derfor viktig med teambuilding gjennom sosiale aktiviteter. Vi setter derfor stor pris på at Jannicke og resten av kulturgruppen stadig samler oss til spennende arrangementer.

Fordeler og utfordringer ved jobben

Det Jannicke anser som det beste ved sin jobb er det tette samarbeidet med kunder. Begrunnelsen er at det er i disse situasjonene hun får hjelpe kundene med å treffe beslutninger, samt være en del av implementering og gjennomføring. Hun syntes også det er gøy å ha en fleksibel hverdag, selv om det kan by på uforutsigbarhet og mye reisetid. Men Jannicke lar seg ikke stoppe av det å ikke ha fast kontorplass. Hun trives med å bistå sine kunder og kollegaer uavhengig av hvor hun befinner seg.

Hvorfor RAV

Som nevnt tidligere forlot Jannicke sin jobb i et stort selskap for å starte hos RAV. Hun forklarer at grunnen til dette er at hun ønsket å jobbe i et mindre selskap hvor arbeidet ville bli mer synlig. Hos RAV ser Jannicke effekten av sitt arbeid, samtidig som hun har muligheten til å bidra til et godt arbeidsmiljø.

Jannickes tips

Når jeg spør Jannicke hva hennes beste tips er for de som ønsker seg inn i bransjen, så svarer hun at det er viktig å være sulten på kunnskap. Som konsulent lærer hun noe nytt hos hver eneste kunde. Hun mener at det er nødvendig med et genuint ønske om å hjelpe mennesker med å løse deres utfordringer.


Om forfatteren

Cathrine Thom

Lyst å lære mer om dette?

Del denne artikkelen